Sony onthulde recent hun eigen drone: Airpeak. Een nieuwe concurent voor DJI en Parrot komt er aan. Wat mogen we er van verwachten?

Professionele videomakers

Het Japanse technologieconcern Sony stapt nu met de Airpeak-drone een nieuwe markt binnen. Een markt die momenteel duidelijk gedomineerd wordt door gevestigde namen als DJI. Sony heeft daardoor hun doelgroep duidelijk afgebakend en richt zich op professionele videomakers in het hogere segment.

Sony Airpeak

De Airpeak kan gebruikt worden met de Sony Alpha A7S III-camera en lijkt voorzien te zijn van een gimbal van het merk Gemsy. De Airpeak drone is voorzien van vele moderne gemakken, zoals obstakeldetectie en een FPV-camera. Verder zien we dat het landingsgestel ingeklapt kan worden én dat de drone aardig fors lijkt qua formaat. De exacte specs houdt Sony nog even geheim, verwacht later dit jaar meer informatie

Toekomst

Bekijk vooral de bovenstaande video om een indruk te krijgen van de Airpeak. De drone zelf is volgens Sony nog volop in ontwikkeling en zal hier en daar nog getweaked worden. Het bedrijf wil de drones in samenspraak met dronepiloten en videomakers verder ontwikkelen. Vergelijkbare drones in dit segment kosten al snel rond de 5000 euro, dus mocht je interesse hebben dan is het nu een mooi moment om te beginnen met sparen.

0 Reacties

    Plaats een reactie