EHang gelooft sterk in een toekomst waarin passagiersdrones mensen vervoeren. Onlangs startte het bedrijf in China een dienst om toeristen dergelijke vluchten te laten maken.

Dronevlucht

In de Chinese stad Henqin is het sinds kort mogelijk om een tour door de stad te krijgen aan boord van een passagiersdrone. Deze vliegende taxi's zijn al jaren in ontwikkeling, maar EHang was altijd al één van de pioniers op dit gebied. In China is de toekomst waar men van droome, nu realiteit geworden.

EHang 184

Ehang184 is een ‘drone’ speciaal ontworpen voor het vervoeren van een passagier. Het apparaat is voorzien van 4 armen met 8 rotors en wordt volledig elektronisch aangedreven. De drone kan snelheden halen van 100 kilometer per uur en heeft een vliegtijd van maximaal 23 minuten.


Goed getest

De Chinese dronefabrikant Ehang voerder een serie testvluchten uit waarin een persoon is vervoerd met haar Ehang184 passagiersdrone. Zo werden onder andere de CEO van het bedrijf en verschillende Chinese ambtenaren vervoerd door dit nieuwe vervoersmiddel. De vluchten werden uitgevoerd op Ehang’s testlocatie in Lianyungang City in China.

Toekomst

EHang wil de rondvluchten de komende tijd in meer Chinese steden gaan aanbieden. Ook dichter bij huis wordt EHang actief: het bedrijf heeft in december vorig jaar toestemming gekregen om in Oostenrijk vluchten te gaan uitvoeren.

0 Reacties

    Plaats een reactie