Om mensen enthousiast te maken over het nieuwste product van Coca-Cola, is het een partnerschap aangegaan met Walmart om zijn nieuwste Coca-Cola met koffiedrank per drone te leveren aan geselecteerde klanten in Coffee County, Georgia. De verhuizing komt niet als een verrassing, aangezien Walmart de levering van drones blijft omarmen.

Marketingstunt

Winkelketen Wallmart ging de samenwerking aan met Coca Cola om eenmalig cola per drone te bezorgen. De twee bedrijven schakelden de nationale droneserviceprovider DroneUp in om ervoor te zorgen dat de marketingstunt haalbaar was. Doel was om de nieuwe koffiesmaak van Coca Cola te promoten.

Drone

De drone die door DroneUp wordt gebruikt, lijkt een op maat gemaakte DJI Matrice 600 Pro te zijn, met een mechanisme om het pakket tijdens de vlucht vast te houden. Als je goed naar de afbeelding kijkt, lijkt het erop dat de drone vier armen gebruikt om het pakket stevig vast te houden en een ketting om het te laten zakken op de afleverlocatie, waardoor de drone in de lucht blijft en uit de buurt van mensen.

Koffiesmaak

Dankzij de driezijdige samenwerking kregen eengezinswoningen binnen een straal van anderhalve kilometer van het Walmart Supercenter in Coffee County de mogelijkheid om Coca-Cola met koffie en Coca-Cola met Coffee Zero Sugar per drone bij hen thuis te laten bezorgen. Of Coca Cola de actie naar meer vond smaken, zal de toekomst uitwijzen.

Singapore

Het is niet de eerste keer dat Coca Cola iets met drones doet voor bezorging. In het bovenstaande filmpje zie je dat men iets soortgelijks uitvoerde in Singapore. Het zal ook zeker niet de laatste keer zijn.

0 Reacties

    Plaats een reactie