Dronevideo's komen in vele soorten en maten voorbij, maar sommige gaan écht voor de originaliteitsprijs. De Koninklijke Nederlandse marine kwam onlangs met een heel gaaf idee op dit vlak: FPV-vliegen in een duikboot!

Binnenkant

De Koninklijke Nederlandse Marine gebruikte recent een drone om de binnenkant van een onderzeeër te laten zien. Het is een verbazingwekkende video die intens wordt als de piloot vakkundig de smalle gangen van de boot vermijdt. De video is bedoeld als promotiemateriaal om burgers aan te moedigen om een carrière bij de marine te overwegen.


Video

Het is voor zover wij weten de eerste dronevideo ter wereld van de binnenkant van een dergelijke duikboot. De video van de FPV-drone-onderzeeër begint in de boeg, net voor de torpedokamer Hoewel er bewerkingen zijn, beweert de piloot dat hij alles in één aangrijpende opname heeft geschoten. De video was onderdeel van een live-evenement dat Nederlandse burgers aanmoedigde zich aan te melden voor de marine.

Walrus-klasse

In de video zien we de binnenkant van de Nederlandse Walrus-klasse onderzeeër . Het is een ontwerp van 30 jaar oud, dus de video onthult weinig militaire geheimen. Toch zijn sommige van deze onderzeeërs nog actief in gebruik en zijn er geen plannen om ze in ieder geval tot 2027 te vervangen.

0 Reacties

    Plaats een reactie