Ingenieurs van de Colorado State University hebben een kleine drone uitgerust met een mechanische grijper waarmee hij voorwerpen kan vasthouden. Hierdoor kan de drone makkelijk op één plek blijven hangen en energie besparen.

Efficiëntie

Drones in quadcopter-stijl blijven vaak op hun plaats door te zweven totdat er een verplaatsingscommando aan de drone wordt gegeven. Deze manier om op één plek te blijven is niet de meest efficiënte en veroorzaakt ruis. Deze nieuwe drone, uitgerust met een grijper, kan op één plek blijven door zich vast te houden aan een object in de buurt, met minder stroom en veel minder geluid.

Grijper

De ingenieurs hebben een bestaande micro-drone gebruikt voor het onderzoek. De grijper lijkt qua ontwerp sterk op die van de DJI RoboMaster EP Core. Het maakt gebruik van een plunjer die aan een touwtje trekt, waardoor de grijparmen samen worden gesloten. De armen hebben rubberen uiteinden voor een sterkere grip.


Innovaties

Micro-luchtvoertuigen (MAV) met meerdere rotoren of multicopters hebben veel veelbelovende toepassingen, variërend van milieumonitoring, landbouwinspectie tot pakketbezorging. De vliegtijd van MAV's is echter beperkt vanwege de lage aerodynamische efficiëntie en het hoge energieverbruik, maar met nieuwe innovaties zoals deze kan dit wellicht in de toekomst verholpen worden.

0 Reacties

    Plaats een reactie