Drones en de sportwereld gaan vaak goed samen. Zo weet ook de NBA, die onlangs via één van hun teams een hele gave dronevideo lanceerde met een filmische sfeer.

Continuous shot

Een van de dingen die FPV veel beter kan doen dan kranen en dolly's, is de zogenaamde continuous shot. Terwijl de drone van locatie naar locatie beweegt, blijft de kijker dingen ontdekken. Het is een techniek die door sommige filmmakers ook ingezet wordt, maar met een drone is dit een heel stuk makkelijker en efficiënter

Dronepiloot

In de video gebruikt een dronepiloot namens NBA-team Minnesota Timberwolves de techniek om op een gave manier de kijker mee te nemen in de wereld van basketbal. De drone zoeft door de straat, via de gangen van het Target Center zo de court op. In één langdurige shot krijg je zo een compleet beeld van de sfeer.


Uitdaging

Het is voor iedereen een moeilijk jaar geweest, ook voor professionele sportcompetities. COVID-moeilijkheden, het gebrek aan toeschouwers en meer waren een uitdaging voor de NBA. Dit soort dronevideo's zijn een slimme manier om toch wat extra aandacht en spektakel te realiseren.

  • Tags:

0 Reacties

    Plaats een reactie