Het Finse energiebedrijf Järvi-Suomen Energia heeft zich tot dronebedrijf Hepta Airborne gewend om zijn netwerk met drones te inspecteren. De drones zet men in om zogenaamde powerlines na stormen te inspecteren als onderdeel van een test.

Voordelen

Het bedrijf zet drones in omdat men verwacht dat op deze manier elektriciteitsleidingen veel sneller zijn geïnspecteerd dan de huidige methoden toestaan. Daarnaast is er dankzij drones ook sprake van een kostenreductie. Het is goedkoper dan een persoon met apparatuur naar zo'n kabel hoog boven de grond te laten kijken.

Drones

Het gebruik van de drones betekent ook dat niemand onder losse of gerafelde elektriciteitsleidingen hoeft te lopen die iemand kunnen verwonden of doden. De gebruikte drones zijn ook bestand tegen windsnelheden van 20 meter per seconde en bieden 24/7 bewaking. De drones kunnen ook maximaal drie uur achter elkaar in de lucht blijven.


Toekomst

Eerder dit jaar testte Hepta Airborne 5G-drones in een stadion in Athene, Griekenland, om te zien hoe de netwerkconnectiviteit kon worden verbeterd bij concerten, voetbalwedstrijden en openbare demonstraties. Momenteel test men drones om elektriciteitskabels te inspecteren. Als dit ook bevalt, zal men in de toekomst nog veel meer gebruik maken van drones.

0 Reacties

    Plaats een reactie