National Disaster Response Force (NDRF) zette recent een drone in om een ​​55-jarige Indiase vrouw te redden. Deze was beland in het midden van Koundinya-rivier na het doorbreken van een nabijgelegen dam. De vrouw is inmiddels in veiligheid gebracht.

Vermissing

Na een overstroming van een dam in India raakt recent een 55-jarige vrouw vermist. Toen brandweer en politie tekortschoten, werd de National Disaster Response Force (NDRF) ingeschakeld om de vrouw in veiligheid te brengen. Zij stuurden een drone op pad om de vrouw op te sporen.

Drone

Het 16-koppige team arriveerde ter plaatse en stuurde een drone om haar toestand te controleren. Nadat het probleem was vastgesteld, werd via de drone haar lokatie doorgestuurd. Het reddingsteam ging toen op een opblaasbare boot naar binnen om haar te bereiken. Ze hebben haar met succes gered.

Drone helpt bij redden van 55-jarige vrouw uit het water

Meerwaarde

Over de gebruikt drone is verder niets bekend, maar dit verhaal laat weer duidelijk de toegevoegde waarde van drones zien. In Nederland hebben we geen NDRF, maar maakt bijvoorbeeld de politie wel gebruik van de onbemande vliegtuigjes. Met name bij vermissingen en controles laten drones keer op keer hun meerwaarde zien.

0 Reacties

    Plaats een reactie