Skydio's nieuwe X2D-drone moet zo aantrekkelijk mogelijk worden voor bedrijven en overheden. Om de drone te promoten start Skydio nu met een serie gelikte filmpjes: de 'Ready for Duty' serie.

Skydio X2D

Eerder dit jaar kondigde Skydio zijn X2D-serie drones aan. Dit zijn robuuste, met functies beladen vaartuigen die bedoeld zijn voor de militaire markt, maar ook voor wetshandhaving en eerstehulpverleners. De X2 is een van de vijf drones van Amerikaanse makelij die op de Blue sUAS-lijst staan, die door sommige Amerikaanse overheidsdiensten wordt beschouwd als een "goedgekeurde" lijst voor aankopen.

Ready for Duty

De X2D: Ready for Duty-serie werd gefilmd in Californië, maar vervoert de kijker naar een dorp dat niet zou misstaan in Afghanistan. Het uitgangspunt? De militaire eenheid staat voor een aantal uitdagingen in het veld en de Skydio X2D helpt hen elke keer uit de problemen. De actie in de video laat zien wat de drone kan, waardoor het ook voor droneliefhebbers interessant kan zijn.


Video

De video illustreert hoe de X2D door zijn omgeving navigeert In de eerste gebruikt men de drone om het risico te beoordelen, de schade te onderzoeken, het gebied te beveiligen en te zoeken naar overlevenden van een explosie. Doordat Skydio's AI-gebaseerde obstakelvermijding de cognitieve belasting van de piloot vermindert, kan het team met vertrouwen vliegen op lage hoogte en tussen obstakels door om naderende bedreigingen te detecteren. De eerst echte aflevering volgt binnenkort.

0 Reacties

    Plaats een reactie