Matternet heeft zijn drone-bezorgprogramma gelanceerd in Berlijn om medische monsters tussen ziekenhuizen te bezorgen. Matternet zal samenwerken met het Duitse Labour Berlin om het bezorgnetwerk voor monsters te versnellen. Het bedrijf was al eerder succesvol in Zwitserland.

Start

Het nieuwste leveringsprogramma voor drones van Matternet is op 17 november van start gegaan en ondersteunt het huidige transportnetwerk van Labour Berlin. Elke dag vervoert het bedrijf meer dan 15.000 monsters door Berlijn in 13 ziekenhuizen in de stad.

Drone

De door Matternet ontworpen M2-bezorgdrone vliegt van station naar station met een maximale snelheid van 70 kilometer per uur. De drone kan een maximale afstand van 20 kilometer afleggen. Zodra de drone geland is bij een station wordt de accu vervangen.

Drie locaties

Voorlopig vliegen de drones tussen drie locaties: het centrale laboratorium van Labor Berlin op Charité Campus Virchow-Klinikum, het Charité Hospital Campus Benjamin Franklin en de Corona Clinic by Vivantes - Corona-Behandlungszentrum Jafféstraße.

Labour Berlin

Tijdens de eerste paar maanden van het programma zal Matternet samenwerken met Labour Berlin om de beste manier te vinden om de bezorgdrones in de huidige workflow te integreren om deze zo efficiënt en samenhangend mogelijk te maken. Daarbij worden overheidsfunctionarissen en ambtenaren uit de publieke sector uitgenodigd om mee te kijken.

Bron: Matternet

0 Reacties

    Plaats een reactie