De Japanse overheid kondigt aan dat ze in 2022 stoppen met gebruik van Chinese drones, zoals die van marktleider DJI. De reden is een toenemende bezorgdheid over het lekken van data richting China.

Databescherming

In China gemaakte drones hadden het al zwaar in de Verenigde Staten. Nu maakt ook de Japanse overheid zich zorgen over hoe veilig deze drones zijn als het op databescherming aankomt. Japanse overheidsinstanties zullen daardoor vanaf 2022 stoppen met het kopen van drones uit China.

Nationale inlichtenwet

De Japanse overheid heeft het vooral niet zo op de 'nationale inlichtingenwet' van China. Volgens een bericht op LinkedIn van de Japanse UAS Industrial Development Association, schrijft die wet voor dat elke Chinese organisatie moet samenwerken met de overheid bij het verstrekken van informatie.

Japanse overheid stopt met het gebruiken van Chinese drones

Vervanging

Drones die eigendom zijn van de overheid zullen vanaf 2022 worden vervangen door "zeer veilige modellen." Het is nog niet duidelijk of men daarmee zelf gemaakte drones bedoeld, of dat men bijvoorbeeld overstapt naar een Amerikaanse of Franse-dronefabrikant. Zodra hierover meer bekend is, lees je het als eerste op DRONES.nl

Bron: DroneDJ

0 Reacties

    Plaats een reactie