Japan Airlines (JAL) wendt zich tot bezorgdrones om noodvoorraden te vervoeren naar een moeilijk te bereiken stad in een bergachtig gebied in het westen van Japan. De vlucht die woensdag plaatsvond, is een test voor toekomstige permanente drone-leveringen in de regio.

Leveren

De testvlucht stond open voor de media, waarbij Kyodo News aanwezig was voor de vlucht. De drone steeg op vanuit een park in Yabu, Hyogo Prefecture, en bereikte snelheden van ongeveer 30 km / u. Voordat hij de goederen bij een kliniek op 5 km afstand afleverde, moest de drone even op de grond blijven door harde windstoten.

Testvlucht

Voor deze specifieke testvlucht werkte Japan Airlines samen met Terra Drone Corp. en het stadsbestuur van Yabu. Doel was om de mogelijkheid te testen om drones te gebruiken als bezorgmethode in bergachtige gebieden met afgelegen dorpjes en steden. Eerder al testte JAL een soortgelijk toestel.

Japan Airlines stuurt drones naar bergachtige gebieden

Concurrentie

Als gevolg van de pandemie van het coronavirus is JAL overgestapt op nieuwe manieren om inkomsten te genereren en het bedrijf draaiende te houden in moeilijke tijden. Het antwoord hierop zijn drone-leveringen. All Nippon Airways Co., de rivaal van Japan Airlines, is ook begonnen te experimenteren met bezorgdrones.

0 Reacties

    Plaats een reactie