Het Chinese dronebedrijf EHang bezorgde in Zuid-Korea onlangs via een voor mensen bedoelde passagiersdrone. De test vond plaats in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul, als onderdeel van het doel om de drones in 2025 mensen te laten vervoeren.

Sirene

De drone vertrok vanuit een park aan de rivier met een zwerm kleinere drones die de verkeersomstandigheden in de gaten hielden en de grotere EHang 216 passagiersdrone op de hoogte bracht van eventuele veiligheidsproblemen. Voordat de drones vertrokken, ging er een sirene af om iedereen in de buurt bewust te maken van de opstijgende drones.

Rijst

Om de vlucht binnen de regels te houden, mochten er geen passagiers aan boord. In plaats daarvan werd 70 kilo rijst op de twee stoelen gelegd om een lading na te bootsen. De drone vloog ongeveer 10 minuten boven de rivier op een hoogte van 36 meter en bereikte een snelheid van 50 kilometer per uur.

EHang bezorgt rijst per drone in Zuid Korea

Ontwikkeling

Bill Choi, hoofd van de Aziatische business van EHang, zei dat de drones al worden gebruikt om goederen in China af te leveren, en voegde er later aan toe dat de drone die in de test wordt gebruikt, tot 30 minuten kan vliegen na een volledige lading. Zuid-Korea heeft de komende twee jaar ongeveer 22 miljoen dollar uitgetrokken om zijn K-dronesysteem te ontwikkelen.

0 Reacties

    Plaats een reactie