Wetenschappers zijn overgestapt op drones om het telproces te versnellen dat wordt uitgevoerd om het aantal Antarctische pinguïns te volgen. De drones hebben de teltijd teruggebracht van twee volle dagen naar slechts drie uur.

Recordtijd

Wetenschappers volgen momenteel Adélie-pinguïns om erachter te komen waarom ze verdwijnen. Om dit nauwkeurig en efficiënt te doen, worden nu 300.000 paringsparen in kaart gebracht met drones en helikopters. Dit tellen gebeurt dankzij deze nieuwe methode in recordtijd.

Tellen

Eerder lieten wetenschappers handmatig drones boven de pinguïns vliegen, waarbij ze de video vastlegden terwijl deze verder ging voor handmatige analyse later. Nu gebruiken wetenschappers drones met het POPCORN-algoritme. Dit nieuwe algoritme vliegt de drone autonoom langs een bepaalde koers om zo het aantal pinguïns nauwkeurig te tellen.

Contourpad

Het POPCORN-systeem berekent de optimale route die de drone moet nemen. In plaats van het gebruikelijke zigzagpatroon te maken dat tegenwoordig wordt gebruikt, volgen de drones een contourpad dat is gemaakt op basis van eerdere research. De drones zijn ook in staat om langs lastige obstakels te manoeuvreren.

Toekomst

Hoewel het POPCORN-algoritme is ontworpen met pinguïns in gedachten, hopen wetenschappers dat in de toekomst de hele dierenwereld op deze manier geteld kan worden. Vee tellen en het in de gaten houden van wilde dieren in bijvoorbeeld bossen houdt men in gedachten als volgende stappen.

1 Reacties

  1. dgdfg

    noice

Plaats een reactie