In Australië lopen de stranden steeds vaker weer vol. De stad Sydney heeft daarom besloten om drones in te zetten om de bezoekersaantallen in de gaten te houden en om te kijken of de COVID-richtlijnen wel worden nagevolgd.

Drones

Surf Life Saving New South Wales zet drones in om de stranden van Sydney in de gaten te houden op het correct naleven van de COVID-richtlijnen. De drones vlogen in het weekend de lucht in en zullen naar verwachting blijven vliegen tot de situatie weer onder controle is.

Monitoren

De drones zullen ook parken monitoren en realtime informatie naar gemeenten sturen, die er vervolgens naar handelen en indien nodig boetes uitdelen. Op Bondi Beach verzamelden zich al bijna 6000 mensen toen een paar weken geleden een temperatuurpiek werd geregistreerd.

Australie zet drones in om stranden COVID-vrij te houden

Onmisbaar

Steven Pearce, CEO van Surf Life Saving NSW, vertelde dat ze de stranden niet willen sluiten, dus dat ze zoveel mogelijk informatie over strandbezoek moeten krijgen om iedereen veilig te houden voordat ze naar het strand gaan en ontdekken dat het gesloten is. “Drones zijn een onmisbaar hulpmiddel geworden bij Surf Life Saving-operaties", besluit hij.

Bron: DroneDJ

0 Reacties

    Plaats een reactie