Quaternium slaagde er in om een ​​vlucht van 10 uur en 14 minuten te maken met zijn hybride drone. De vlucht werd mogelijk gemaakt met een experimentele versie van de HYBRiX 2.1-drone, in samenwerking met brandstofbedrijf Löweheiser.

Hybride drone

Een hybride drone van het Spaanse Quaterium is er in geslaagd om meer dan 10 uur in de lucht te blijven. De recordbrekende dronevlucht begon om 08.20 uur en eindigde 10 uur en 14 minuten later om 18:34 uur. De drone was geladen met 16 liter brandstof en volledig opgeladen batterijen.

EFI

Het geheim achter de drone is het Löweheiser LH01ECU elektronische brandstofinjectiesysteem (EFI), dat speciaal is ontworpen om met drones te werken. Het EFI-systeem is een van de kleinste en meest efficiënte brandstofsystemen en weegt slechts 40 gram. De EFI is compatibel met 2-takt, 4-takt, 1-cilinder, 2-cilindersl, propellermotoren, of hybride systemen.


Vertrouwen

"We zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met Löweheiser een unieke kans is om nieuwe capaciteiten te ontwikkelen en onze ambitieuze doelen voor 2021 te halen. Deze samenwerking verloopt uitstekend en we hebben er alle vertrouwen in dat dit voor beide partijen echt voordelig zal zijn", aldus Alicia Fuentes, CEO van Quaternium. Het bedrijf zit in Spanje.

Bron: Quaternium

0 Reacties

    Plaats een reactie