Nathan Lu werd recent de wereldrecordhouder voor de titel van jongste drone-cartograaf. De jonge dronevlieger begon vanaf zijn elfde luchtfoto's van zijn buurt te maken en plaatste zijn eerste foto op het Soar-kaartplatform toen hij 14 was.

14 jaar

Lu maakte dronefoto's van zijn buurt in Long Beach, Californië. In april vorig jaar vond Lu het gedecentraliseerde kaartplatform Soar en uploadde hij zijn eerste luchtfoto, waarmee hij de jongste drone-cartograaf werd met slechts 14 jaar en 202 dagen oud. Lu gebruikte hiervoor de originele DJI Mavic Air.

Luchtcartografie

Luchtcartografie is het maken van kaarten door interessante plaatsen te geotaggen om anderen te helpen bij het zoeken naar specifieke informatie. Het bovengrondse deel is in dit geval het gebruik van een drone om de afbeeldingen vast te leggen die worden gebruikt bij het maken van de kaart.

De aarde ontdekken

"Ik heb ontdekt dat Californië zo'n afwisselende plek is en er zoveel te ontdekken valt. Ik wil de aarde ontdekken met mijn drone en hem vanuit een nieuwe, levendige hoek bekijken. Iets eenvoudigs als het maken van luchtfoto's van mijn huis heeft me doen beseffen hoe speciaal drones zijn.", aldus Lu. We gaan in de toekomst ongetwijfeld nog veel van hem horen!

Bron: Guinness World Records

Foto: DroneDJ

0 Reacties

    Plaats een reactie