Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) in Nederland werkt sinds kort samen met Altitude Angel en het GoDrone-platform. Door de samenwerking kunnen Nederlandse piloten een account aanmaken en commerciële vluchtaanvragen indienen. Het is een proces dat voorheen telefonisch of via e-mail werd uitgevoerd.

Samenwerking

Dankzij de samenwerking van Luchtverkeersleiding Nederland met Altitude Angel en GoDrone wordt het voor Nederlandse drone-operaties makkelijker om toestemming voor vluchten aan te vragen. Gecertificeerde dronepiloten en organisaties kunnen zich via dit platform gratis registreren en een account aanmaken. Dat biedt veel voordelen.

Vlucht aanmelden

Met de GoDrone-app en -website kunnen piloten nu toekomstige vluchten plannen met ingebouwde tools, die informatie geven over het luchtruim en obstakels op de grond. Zodra een piloot zijn vluchtverzoek indient, kijkt LVNL ernaar en geeft het groen licht of keurt de vlucht niet goed. Voorlopig moeten piloten het vliegplan nog een uur voor de vlucht indienen op de website van LVNL.

Luchtverkeersleiding Nederland gaat in zee met Altitude Angel voor GoDrone

Veiligheid

Zodra een vlucht is goedgekeurd, kunnen andere dronepiloten het vluchtgebied op de kaart zien om ervoor te zorgen dat ze tijdens het vliegen uit het gebied blijven. De gegevens zullen in de toekomst ook worden gebruikt om bemande vliegtuigen te informeren. Dit alles om de veiligheid van het luchtverkeer te waarborgen.

Belangrijke stap

"Gecertificeerde dronepiloten en organisaties kunnen zich via dit platform gratis registreren en een account aanmaken en daarmee vooraanmeldingen indienen voor dronevluchten in gecontroleerd luchtruim in Nederland. Het is een belangrijke stap om drones veilig te integreren in het Nederlandse luchtruim", aldus Jurgen van Avermaete, algemeen manager procedures bij LVNL

GoDrone

GoDrone is gratis te downloaden via de Apple Store en Google Play Store en is toegankelijk via www.godrone.nl.

Bron: UAS Weekly

0 Reacties

    Plaats een reactie