Recent deelde dronefabrikant Flyability een video van zijn Elios-drone die diep in een Groenlandse ijsgrot vloog om onderzoekers te helpen. De onderzoekers wilden de bodem van de ijsschachten bereiken om de beweging van water te bestuderen.

Drone

De Elios-drone werd ingezet om de ijsgrot te verkennen, omdat hij is omgeven door een kooi die het bijna onmogelijk maakt hem te laten crashen. Het zit ook boordevol functies waardoor het geen gps-signaal nodig heeft om zichzelf te stabiliseren en om vanaf een specifieke afstand te kunnen inspecteren.

Onderzoek

Het team van onderzoekers gebruikte de Elios-drone vastgemaakt aan een vislijn en vloog de drone langzaam met gemak naar de diepten van de grot. De onderzoekers waren in staat om de drone naar de bodem van de grot te laten vliegen en opnamen te maken met de ingebouwde camera en belichting van Elios.


Ontdekking

Dankzij de drone ontdekten de onderzoekers dat er een meer op de bodem van de grot ligt, iets wat ze nooit zouden hebben geweten als de drone er niet was geweest. De onderzoekers willen de Elios ook gebruiken om uiteindelijk de diepten van Mars en de ijzige manen van Jupiter te verkennen. Modebedrijf Moncler sponsorde de missie.

0 Reacties

    Plaats een reactie