Latvia Mobile Telecom (LMT) heeft de eerste grensoverschrijdende dronevlucht voltooid die volledig op zijn 5G-netwerk wordt uitgevoerd. Het stuurde de drone naar het nabijgelegen Estland. De drone-vlucht overspande meer dan 8 km

BVLOS

De dronevlucht beyond visual line of sight (BVLOS) werd uitgevoerd tijdens het LAMPA Conversation Festival als onderdeel van de discussie over het gebruik van drones in de toekomst. De eerste dronevlucht werd live gestreamd naar het YouTube-kanaal van LMT met een live feed van de drone, de vliegroute, een camera die de drone volgde en een beeld van bedrijfsleiders die over de vlucht praatten.

Twee simkaarten

De drone had twee simkaarten aan boord: de ene was verbonden met het Letse mobiele netwerk en de andere was verbonden met het Estse mobiele netwerk. Deze opstelling zorgde voor een soepele overgang van het ene netwerk naar het andere, wat een paar milliseconden duurde.

Toekomst

Momenteel zijn de meeste drone-oplossingen gebaseerd op wifi-verbindingen of andere frequenties voor dronebeheer. In tegenstelling tot het mobiele netwerk zijn die beperkt in hun bereik en stabiliteit. De nieuwe techniek is dus in dat opzicht een interessante verbetering. LMT onderzoekt momenteel het gebruik ervan langs Rail Baltica, een spoorwegsysteem dat verschillende landen overspant en veel baat zou hebben bij drone-inspecties.

0 Reacties

    Plaats een reactie