De 80-jarige YouTuber, Motores Patelo heeft een video gepost van een zelfgemaakte vliegende drone met volledig functionele propellers en handgemaakte onderdelen. Hij is er in totaal ruim 1500 uur mee bezig geweest.

Hele dag bezig

De 80-jarige YouTuber, Motores Patelo begon eind december met het opnemen van het bouwen van de drone. Op 14 maart van dit jaar werd de COVID-lockdown afgedwongen in Spanje en betekende dat een groot deel van het maken van de drone niet kon worden gefilmd. Patelo was er gedurende die tijd echter elke dag aan bezig.

Hexacopter

Het gaat om een hexacopter die is uitgerust met pneumatische motoren die kunnen draaien door de veranderende luchtdruk in de kamer van elke motor. De video laat zien dat Patelo begint met het vormen en vijlen van de vierkante randen om beter op een propeller te lijken. Vervolgens gaat hij verder met het bouwen van de basis en de zes afzonderlijke motoren en de componenten waardoor ze werken.


Handgemaakt

De drone bestaat uit in totaal 265 handgemaakte onderdelen en maar liefst 362 schroeven die het allemaal bij elkaar houden. Voordat hij de video opnam en de mechanische creatie bouwde, produceerde Patelo tekeningen en blauwdrukken om naar te verwijzen bij het bouwen van het eindproduct. Die ervaring kwam goed van pas!

Bron: YouTube

0 Reacties

    Plaats een reactie