In een recent rapport ontdekte de Civil Aviation Authority (CAA) van Nieuw-Zeeland dat 1 op de 5 dronepiloten illegaal vliegt in no-fly zones door het hele land. Het rapport vond ook een toename van het gebruik van drones zonder een toename van de kennis van dronewetten.

Recreatief

De eerste groep die in het rapport wordt bekeken, is die van de recreatieve dronegebruikers. De meest voorkomende reden om te vliegen is plezier of amusement. 2,5 op de 10 hebben weinig tot geen kennis van de droneregels en 1 op de 5 vluchten kan plaatsvinden in beperkt luchtruim. Dat zijn een heleboel gebruikers die de regels niet kennen..

Commerciële piloten

Dan de commerciële piloten. De meeste drones in deze categorie worden gevlogen door dronefotografen. Slechts 10% van de commerciële gebruikers heeft weinig begrip van de regels rond drones, waarbij dezelfde 1 op de 5 vluchten mogelijk zonder toestemming plaatsvindt in een beperkt luchtruim. Een signifcant deel van de bedrijven (44%) geeft aan door te gaan met het gebruiken van drones.

1 op 5 dronepiloten vliegt illegaal in Nieuw-Zeeland

Vergelijkbaar

De laatste groep die in het rapport wordt genoemd, zijn niet-dronegebruikers, en de meesten van hen voelen zich op hun gemak met drones-wezens die worden gebruikt in openbare veiligheidstaken zoals brandbestrijding. Dat is goed nieuws. Of al deze cijfers ook wellicht vergelijkbaar zijn met Nederland, is gissen maar het is interessant om te zien hoe het in andere landen er voor staat.

Bron: DroneDJ

0 Reacties

    Plaats een reactie