Recent raakte een man vermist in het natuurreservaat Mahwah, nabij de stad New Jersey. Met behulp van drone-technologie hielp de politie hulpverleners met het vinden van het lichaam.

Vermissing

Een 57-jarige man raakte vermist tijdens het wandelen in natuurreservaat Mawhah, New Jersey. Via een drone uitgerust met thermische camera heeft de politie het lichaam van de man gevonden. Deze was inmiddels in het water beland en tragisch genoeg verdronken.

Matrice 200 RTK

Voor de missie maakte de politie gebruikt van de DJI Matrice 200 RTK. Dankzij de thermische camera kon de politie het net wat warme lichaam van de man in het koelere water opsporen. Hierna waren er snel hulpverleners ter plaatse om de man uit het water te redden, maar dit bleek tevergeefs.

Verdronken man opgespoord door Matrice 200 RTK

Reddingskaart

De afgelopen jaren worden professionele drones steeds gebruikt voor zoek- en reddingsmissies. Gelukkig met positieve afloop. Dronemaker DJI houdt deze ontwikkelingen goed bij. Zo maakten ze recent een interactieve kaart waarop je al deze reddingen kunt bekijken. Hiervoor worden met name drones uitgerust met een thermische camera gebruikt.

Bron: Daily Voice

0 Reacties

    Plaats een reactie