De keuze tussen een droneshow en vuurwerk is voor veel politici snel gemaakt. De drones zorgen voor minder overlast en zijn beter voor het milieu. In Terneuzen zien de lokale PvdA en Groenlinks daarom graag eind dit jaar een droneshow als alternatief voor het traditionele knalwerk.

Vuurwerk of droneshow?

In Terneuzen staan de politici voor een keuze: wordt het traditioneel vuurwerk of toch een droneshow eind dit jaar? Als het aan de lokale Groenlinks en PvdA ligt, dan gaat de voorkeur zeker uit naar drones. Ze kijken naar Belgische steden als Brugge als voorbeeld van het succesvol vervangen van vuurwerk met een droneshow.

Voordelen

Het inzetten van een droneshow in plaats van vuurwerk heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo is er met drones een stuk minder sprake van geluidsoverlast. Daarnaast is er ook minder overlast en kunnen mensen geen vingers verliezen. Een rustig oud en nieuw me een droneshow is voor veel beleidsmakers dan ook zeker geen slecht vooruitzicht.

Groenlinks en PvdA zien graag droneshow in Terneuzen als alternatief voor vuurwerk

Brugge

In Brugge werd afgelopen jaarwisseling een soortgelijke droneshow gehouden en dat is volgens fractievoorzitter Laszlo van de Voorde van de PvdA ook haalbaar voor de gemeente Terneuzen. "Dat was een betaalbare show, zo'n zestig drones en daar zet je echt wel iets spectaculairs mee neer." De kosten liggen tussen de 30.000 en 100.000 euro.

Bron: Omroep Zeeland

0 Reacties

    Plaats een reactie