Japan kampt al meer dan een week lang met zware regenval en de daaruit voortvloeiende overstromingen. In het technologisch geavanceerde land is er dan natuurlijk altijd een dronepiloot die de verwoesting in beeld brengt.

Verwoesting

Het zuiden van Japan zijn wordt geteisterd door overstromingen en aardverschuivingen. Meer dan 3 miljoen mensen zijn inmiddels geëvacueerd. Het aantal slachtoffers loopt in de tientallen, maar de grootste klap lijkt nu voorbij. Recent werden er dromenbeelden van de verwoesting geüpload.

Dronevideo

In de onderstaande dronevideo kunnen is goed te zien dat de grond langs de zijkant van de berg los is geraakt na al het natuurgeweld. Bomen en huizen van mensen zijn daar de dupe van. Ook is er een modderstroom ontstaan die een gedeelte van de nabijgelegen berg heeft uitgehold.

Overstromingen

Japan wordt al meer dan een week geconfronteerd met overstromingen als gevolg van grote hoeveelheden regen in verschillende gebieden. De zwaarst getroffen steden liggen langs de Kuma-rivier. Meer dan 3 miljoen mensen zijn inmiddels geëvacueerd. Bedrijven als Toyota, Mazda en Panasonic hebben hun activiteiten gestaakt vanwege de hevige regen.

Bron: Russia Today

0 Reacties

    Plaats een reactie