Een walvis die normaal enkel in Arctische gebieden voorkomt, is op video vastgelegd door een drone in Californië. De bijzondere vondst werd gedeeld op Facebook.

Video

In een drone-video die vorige week is gemaakt door kapitein Domenic Biagini van Gone Whale Watching San Diego, krijgen we de eerste blik op een Beluga-walvis voor de kust van Californië. De video is bijzonder omdat De Beluga-walvis in nog nooit gespot is in warmere wateren.

Ver van huis

Normaliter komt de walvis enkel voor in veel koudere gebieden, met een arctisch of subarctisch klimaat. Het is niet bekend hoe en waarom walvis in Californië rondzwemt. Biagini vergeleek de vondst met het zien van een ijsbeer in de achtertuin, en benadrukte hoe zeldzaam het is. Volgens onderzoekers in Alaska was de walvis vooral op ontdekkingsreis.

Verzoek

In een interview met nieuwszender CBS8 vertelde Biagini dat hij door bemanning van zijn schip gevraagd was om met een drone foto's te maken. Het was vanaf de boot zelf namelijk lastig om goede foto's te maken, dus de drone van de kapitein kwam goed van pas.

Bron: Gone Whale Watching

0 Reacties

    Plaats een reactie