In Ens, Flevloland, wordt een drone ingezet om te helpen met het bestrijden van schade aan gewassen door insecten. De oplossing? Een drone andere insecten laten droppen die vervolgens de schadelijke insecten opeten.

Insecten-dropping

Drones worden regelmatig gebruikt om ongedierte te bestrijden, ook in Nederland. Recent werd in Ens, Flevloland, een drone ingezet die geen pesticide, maar juist insecten laat vallen. Deze insecten moeten vervolgens de kleinere insecten die de gewassen aantasten, opeten.

Trips

"We zijn hier bezig om met natuurlijke vijanden de zogeheten trips te bestrijden", legt Tjalling Nutma van het Emmeloordse bedrijf Profytodsd uit aan Omroep Flevoland. "Trips zijn heel kleine insecten die in het gewas van de uien zitten en het blad opeten waardoor er opbrengstschade ontstaat."

Drone dropt insecten om kleinere insecten te eten in Flevoland

Natuurvriendelijk

De methode is een alternatief voor traditionele, maar chemische methodes die gebruik maken van gifstoffen. De roofmijten die de drone dropt, gaan na het eten van de kleinere insecten vanzelf dood. Het hele proces is daardoor vanuit ecologisch oogpunt erg vriendelijk voor de natuur. In totaal worden er zo'n 3 miljoen roofmijten uitgestrooid over een veld met uien.

Bron: Omroep Flevoland

0 Reacties

    Plaats een reactie