Tijdens een eerbetoon aan een gevallen politie-sergeant botste er bijna een drone tegen een politiehelikoper. Een omstander legde het voorval vast op camera.

Bijna botsing

Een politiehelikopter botste recent bijna tegen een drone in Tulsa, Oklahoma, waarbij politie op de been was voor een eerbetoon aan een gesneuvelde sergeant. In de video zien we dat de drone op ramkoers ligt met de helikopter. Voordat het onbemande vliegtuigje de helikopter kan raken, werd deze gelukkig door de windkracht van de heli naar beneden geduwd.

DJI Inspire

De dronepiloot is op dit moment onbekend, maar het is waarschijnlijk dat de persoon die ermee vliegt beelden van het evenement aan het schieten was. Op de beelden van het voorval lijkt het om een DJI Inspire te gaan. De kosten van zo'n drone bedragen al snel duizenden euro's.

Beperkt luchtruim

Het luchtruim waarin de drone vloog is een beperkt luchtruim, maar het is onbekend of de piloot toestemming had om in het gebied te mogen vliegen. Zelfs als hij toestemming had, diende hij bemande vliegtuigen voor te laten gaan. Het vermoeden is dat de piloot beelden aan het bekijken was, in plaats van zich te concentreren op het besturen van de drone.

Bron: KTul Tulsa Channel 8

0 Reacties

    Plaats een reactie