Vliegen met een drone is nooit zonder risico's, maar over het algemeen hoef je niet bang te zijn dat een vogel er met je drone vandoor gaat. Toch is dat exact wat dronepiloot Peter Jansen uit Holten overkwam.

Buizerd

Peter Jansen uit Holten was aan het vliegen met zijn DJI-drone, toen hem opeens iets opmerkelijks overkwam. Hij wilde de drone laten terugkeren met Return to Home, maar toen zag hij dat een buizerd de drone in zijn klauwen had. Voordat hij het wist, was de buizerd weggevlogen. Met de drone van Peter.

Spoorloos

"Ik dacht gelijk: dat heb ik weer”, aldus Peter. "Hij vloog weg richting de bomen in de bocht van de Fliermatenweg. Daarna heb ik de vogel niet weer gezien. Ik heb er vaker buizerds gezien, hoog in de boom in de punt van het kleine bos in het weiland. Daar ben ik nog heengelopen. Maar geen drone te bekennen”, vertelt hij aan RTV Oost.

Help Peter

Peter is nog drie keer terug geweest naar de plek, op zoek naar de drone. Tot op heden helaas geen resultaat. Hij doet dan ook een oproep: "als iemand rondom Holten dus alsnog een drone tegenkomt, stuur me een berichtje!”

Bron: RTV Oost

0 Reacties

    Plaats een reactie