Drones hebben al van alles bezorgd, van voedsel tot medische stalen. Nu is er ook voor scholieren in Virginia een leuke toepassing: het bezorgen van bibliotheekboeken aan huis. Allemaal dankzij een moderne bibliothecaris die de voordelen van drones in ziet.

Boeken bezorgen

Het Alphabet-project Wing Aviation lijkt nooit stil te staan. Nadat men al eerder goederen en eten bezorgde, kan Wing nu ook boeken aan dat lijstje toevoegen. Op verzoek van een bibliothecaris zet men de dienst in om boeken te bezorgen bij middelbare scholieren thuis. De bibliothecaris in kwestie, Kelly Passek, was namelijk erg onder de indruk van de bezorgdienst.

Verzoek

Bibliothecaris Kelly Passek mocht de Wing-bezorgingsdrone-service als één van de eersten in de VS gebruiken toen deze vorig jaar in Christiansburg, Virginia werd gelanceerd. Na een positieve ervaring vroeg ze aan het team van Wing om na te denken over het bezorgen van bibliotheekboeken aan kinderen, zodat ze in de zomer kunnen lezen zonder naar de bibliotheek te hoeven gaan.

Wing Aviation bezorgt boeken aan scholieren in Virginia

Wing Aviation

Wing Aviation levert momenteel per drone in Canberra en Logan, Australië. Daar voert het bedrijf opdrachten uit voor o.a. bakkers, cafés en dierenwinkels. Ook in de VS krijgt men steeds meer voet aan de grond. Naast het bezorgen voor cafés en snoepwinkels, werkt men ook samen met postbedrijf FedEx om pakketten per drone te bezorgen.

Bron: DroneDJ

Foto: Wing Aviation

0 Reacties

    Plaats een reactie