Het nut van drones voor inspectiedoeleinden is al lang en breed bewezen. Inmiddels beginnen ze dat ook op Schiphol door te krijgen. Binnenkort start men daar namelijk een test met drones die inspecties gaan uitvoeren.

Inspectie

Luchthaven Schiphol begint binnenkort met een proefperiode van een week met inspectiedrones die taxibanen, gebouwen en vliegtuigen gaan controleren. Naast de inspectiewerkzaamheden wil men ook de drones gebruiken om lichte goederen tussen de verschillende locaties binnen de luchthaven te vervoeren.

Proef

De proef zal ver van de actieve startbanen plaatsvinden. De drones vliegen op verschillende locaties en op verschillende hoogtes om te onderzoeken hoe deze van nut kunnen zijn voor het vliegveld. Gecertificeerde piloten besturen die drones, waarbij ze verdere ondersteuning krijgen vanuit het personeel van een verkeerstoren.

Schiphol begint proef met inspectiedrones

Tijdelijke regeling

De luchthaven zet de drones in onder leiding van Luchtverkeersleiding Nederland, met extra ondersteuning van de Royal Schiphol Group en dronebedrijf Dutch Drone Delta. De drones blijven tot 24 juni in de lucht dankzij een tijdelijke regeling van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

0 Reacties

    Plaats een reactie