Informatie over een botsing tussen een politiedrone en een politiehelikopter kwam recent naar buiten. Het voorval gebeurde in februari, toen de voertuigen op elkaar botsten boven British Columbia. Niemand raakte gelukkig gewond.

Botsing

Uit recent onderzoek blijkt dat een politiehelikopter een politiedrone onschadelijk heeft gemaakt tijdens een gezamenlijke missie boven British Columbia. De helikopter kon veilig aan de grond gezet worden en niemand raakte gewond, maar de de drone lag in gruzelementen, verscheurd door de rotoren. Het betrof een zeer professionele drone met een waarde van c.a. 100.000 dollar.

Missie

Het ging om een AS350 B3 helikopter en een SkyRanger R60 surveillance drone van de Royal Canadian Mounted Police. De voerrtuigen waren gezamelijk op missie in de buurt van het dorpje Houston. Daar botsten ze op elkaar en dat overleefde de drone niet. De helikopter en diens piloot konden gelukkig wel doorvliegen.

Politiedrone botst met politiehelikopter op lage hoogte

Lage hoogte

De helikopter en de drone vlogen allebei relatief laag tijdens de botsing. Op een vlieghoogte van circa 100 meter kwamen ze met elkaar in aanraking. Als gevolg hiervan denkt men in Canada er aan om dit soort vluchten op lage hoogtes te verbieden. Om samen de lucht in te gaan moeten drones en helikopters dan tenminste hoger vliegen dan 100 meter.

Bron: Transport Canada

Foto: DroneDJ

1 Reacties

  1. Emblix Solutions

    Transparent Pricing, helping brands connect with customers, Flexible Delivery & Contract Model with a firm commitment to deliver on time and to budget, Emblix has successfully built a strong relationship with clients based on mutual trust and respect. Further, Emblix’s extensive market experience and expertise in Digital Marketing helps clients in successfully managing data as a strategic asset. Visit https://www.emblixsolutions.com

Plaats een reactie