Een man in Blackburn, Engeland, had een nare ervaring toen batterij van zijn gloednieuwe EHang Ghostdrone 2.0 in brand vloog tijdens het opladen. De man merkte dat de stroom was uitgevallen in huis en vond de drone omringd door vlammen in de woonkamer.

Brand

Een man stopte zijn pas aangeschafte EHang Ghostdrone 2.0 in de lader, maar kwam voor een nare verrassing te staan. Bijna een uur nadat hij de stekker in het stopcontact stak, merkte hij dat de stroom in zijn werkkamer was uitgevallen. Hij liep direct naar de woonkamer en kwam er achter dat de drone in brand gevlogen was. Het vuur kon gelukkig snel gedoofd worden.

Oorzaak

De man staat nog steeds voor een raadsel met betrekking tot de brand. Er is een elektricien langs geweest om het betreffende stopcontact te testen, maar dat bleek in orde. Het is mogelijk dat de batterij eerder beschadigd was, bijvoorbeeld tijdens het verzenden van de drone. De man is goed geschrokken, maar kon gelukkig het vuur snel doven.

EHang-drone vliegt in brand tijdens het opladen

Onderzoek

De verzekeringsmaatschappij en de Amazon-verkoper zijn allemaal benaderd met een onderzoek dat binnenkort zal plaatsvinden over de oorzaak van het exploderen van de batterij tijdens het opladen. Mogelijk gaat het om een fabrieksfout, maar de tijd zal het leren.

Bron: Lancashire Telegraph

0 Reacties

    Plaats een reactie