Dutch Drone Delta voltooide in samenwerking met Havenbedrijf Rotterdam en Allseas een ​​proefprogramma waarin men drones gebruikt om scheepsonderdelen te bezorgen, in plaats van dat een bemande boot of helikopter het pakket afzet. Het proefprogramma is een veelbelovende start voor het gebruik van drones in de haven.

Van wal naar schip

In de haven van Rotterdam hebben Dutch Drone Delta, Havenbedrijf Rotterdam en Allseas recent een succesvolle testvlucht uitgevoerd op het gebied van onderdelenlevering per drone. Het doel van het project is om een volledig autonoom dronesysteem te hebben dat in staat is om vracht over lange afstand aan schepen te leveren.

Enthousiasme

Stephan van Vuren van Dutch Drone Delta is enthousiast over drones in de haven. Hij merkte op dat drones kunnen in de toekomst ook ingezet kunnen worden om bijvoorbeeld watervervuiling in de gaten te houden en branden te bestrijden. Daarnaast ziet men ook heil in het gebruik van drones voor inspecties van schepen.

Drone levert onderdelen aan schip in Rotterdamse haven

Allseas Pioneering Spirit

De drone leverde de onderdelen aan het Allseas Pioneering Spirit-bouwschip, één van de grootste schepen ter wereld. Dat is een primeur voor zowel de Rotterdamse Haven als Dutch Drone Delta. Het proefproject onderzoekt het nut van drones om de transportefficiëntie in de haven van Rotterdam te verhogen.

Bron: Riviera

Foto: Riviera

0 Reacties

    Plaats een reactie