Drones met thermische camera's zijn voor vele doeleinden geschikt. Ook de politie maakt er dankbaar gebruik van. Recent gebruikten agenten in het Verenigd Koninkrijk nog een drone om een verborgen wietplantage te onthullen, midden in het centrum van Willenhall.

Hotspots

In het Verenigd Koninkrijk heeft de politie recent een wietplantage afgebroken, gerund vanuit een verlaten pub in het centrum van Willenhall. De agenten gebruikten hiervoor een drone met een thermische camera om hotspots in het gebouw te traceren. Er werd een flinke buit van meer dan een half miljoen euro in beslag genomen.

Thermische camera

De met thermische camera uitgeruste drone kon de hitte zien die werd geproduceerd door de krachtige lampen die werden gebruikt om marihuana te kweken, waardoor de politie in wezen de mogelijkheid kreeg om door de muren heen te kijken. Al snel had men door wat er binnen in de het gebouw écht gaande was.

Drone helpt met opsporen verborgen wietplantage

Inval

De cannabisoperatie zou zijn verdeeld over twee verdiepingen van wat ooit een pub was. Op dinsdag 9 juni viel de politie binnen en nam men alle marihuana in beslag, samen met de apparatuur die werd gebruikt om het te kweken. In totaal ging het om ruim zeshonderd cannabisplanten met een geschatte straatwaarde van omgerekend ruim 557.000 euro.

Bron: Birmingham Mail

0 Reacties

    Plaats een reactie