Het Australische strandbeheer-concern Surf Life Saving NSW werkt samen met het NSW Department of Primary Industries (DPI) aan AI-technologie voor het detecteren van haaien in de wateren bij New South Wales, Australië. De proeven liepen de afgelopen drie jaar zijn bijna afgelopen.

AI-systeem

De drones van Surf Life Saving hebben een AI-systeem getest dat verschillende soorten haaien kan detecteren, allemaal vanaf een ingesloten apparaat waarvoor geen internetverbinding nodig is. Het apparaat kan in realtime naar haaien zoeken uit beelden die zijn vastgelegd door een drone en strandwachten waarschuwen op het strand wanneer er een haai in het water gespot wordt.

Strandbeheer

Om genoeg gegevens te krijgen, vliegen de drones sinds maart elk weekend met het AI-systeem en elke dag tijdens de schoolvakanties van april. Dit is om ervoor te zorgen dat de technologie klaar is voor gebruik en effectief is bij het helpen van Surf Life Saving NSW met het beheren van de stranden.

Autonome drones beschermen surfers tegen haaien in Australië

Projectleiders

Het project wordt geleid door Dr. Cormac Purcell en Dr. Andrew Walsh (Macquarie University), met Dr. Butcher (DPI) en Andrew Colefax (Sci-eye). Ze werken aan het AI-systeem als vervanging van de huidige bemande techniek. Volgens de onderzoekers is deze namelijk arbeidsintensief en sterk afhankelijk is van de vaardigheid van individuele piloten".

Bron: Manning River Times

Foto: Manning River Times

0 Reacties

    Plaats een reactie