De lucht boven Philadelphia lichtte eerder deze week op door een prachtige lichtshow die bestond uit meer dan 100 drones. De drone-lichtshow was een eerbetoon aan de mensen in de zorg die zich iedere dag inzetten tegen de COVID-19-pandemie.

Lichtjes en vormen

De drones vormden met hun lichtjes diverse prachtige afbeeldingen en vormen die verband hielden met de maatregelen tegen de pandemie. Zoals het wassen van de handen en een afvlakkingscurve, die de inspanning voorstelt om de infectie te vertragen. Ook spelden ze hoopgevende woorden als 'love' en 'thank you'.

#LightItBlue

De droneshow was de laatste in een wereldwijde campagne genaamd #LightItBlue die lichteffecten gebruikt om hulde te brengen aan gezondheidswerkers. #LightItBlue begon in maart in het VK, maar breidde zich snel uit naar de VS, waar gebouwen, bruggen en andere oriëntatiepunten zijn verlicht om gezondheidswerkers te groeten.

Verge Aero

De lichtshow was opgezet door het lokale bedrijf Verge Aero, dat zich hierin specialiseert."Dit was een kans voor ons om onze middelen en expertise te doneren om solidair te zijn met deze dappere helden", zei bedrijfsleider Nils Thorjussen. Via de software van het bedrijf kunnen geïnteresseerden binnen een paar uur drone-lichtshows ontwerpen. De show was niet vooraf aangekondigd, om drukke menigtes te voorkomen.

Bron: AV Interactive

0 Reacties

    Plaats een reactie