De Franse fabrikant Parrot heeft drones, software en ondersteuning geschonken om te helpen bij een Human Rights Watch-onderzoek in Syrië. Met luchtfoto's en scans van de omgeving wilde men de locatie van een massagraf opsporen, achtergelaten door ISIS. Die locatie is nu gevonden.

Onderzoek

Franse dronemaker Parrot ondersteunde het Human Rights Watch-onderzoek naar ISIS-gruweldaden in het noorden van Syrië. Men hielp via aangeleverde drones en software met het onderzoeken van de mogelijke locatie van een massagraf in de al-Hota kloof nabij de hoofdstad Raqqa. Dat is nu gevonden.

Parrot ANAFI

Parrot ondersteunde het Human Rights Watch-team met het maken van luchtfoto's van de moeilijk begaanbare al Hota kloof. Daarnaast werden er 3D-gegevens vastgelegd om de locatie verder in kaart te brengen. Hiervoor zette men Parrot ANAFI drones in. In de video hieronder zie je een voorbeeld van de nasleep van een gruwelijke situatie die de drones in beeld brachten.


Duidelijke aanwijzingen

"Human Rights Watch doet wereldwijd ongelooflijk belangrijk werk", zegt Henri Seydoux, voorzitter en CEO van Parrot. "We zijn vereerd om de grenzen te verleggen van hoe onze technologieën kunnen worden toegepast om hen te helpen bij hun missies." Het onderzoek leverde duidelijke aanwijzingen van gruweldaden, volgens het recent uitgebrachte rapport "Into the Abyss: The al-Hota Mass Grave in Northern Syria."

Bron: Human Rights Watch

0 Reacties

    Plaats een reactie