Everdrone kondigde recent aan dat het in Zweden autonome drones gaat gebruiken om levensreddende defibrillatoren te bezorgen. De service start in de stad Göteborg, met meer dan 80.000 inwoners. Volgens Everdrone kunnen de autonome vliegtuigjes binnen enkele minuten al ter plaatse zijn.

Drone

De drone van Everdrone lijkt een aangepaste versie van de DJI Matrice 600 Pro te zijn. Deze is uitgerust met een op Intel gebaseerd RealSense-systeem voor het vermijden van obstakels en intelligente routeplanning om de efficiëntie te verbeteren. Een parachutesysteem zorgt ervoor dat de drone veilig landt in geval van een ongeluk. De actieradius van de drone bedraagt zo'n 6 kilometer.

Studie

De drones zullen deel uitmaken van een klinische studie die wordt uitgevoerd in samenwerking met de Zweedse noodoproepcentrale, SOS Alarm, en het Centrum voor reanimatiewetenschap van het Karolinska Institutet (KI). De studie onderzoekt de haalbaarheid van het gebruik van drones om snel defibrillatoren af te leveren.


Toekomst

Voor het redden van levens van mensen met hartklachten is met name de snelheid uiterst belangrijk. De drones worden daardoor met name op snelheid en effectiviteit getest. De eerste resultaten verschijnen later dit jaar in een rapport. Als dat goed uit pakt, zal de dienst in 2021 uitgebreid worden naar andere gebieden en mogelijk ook andere landen.

Bron: Everdrone

0 Reacties

    Plaats een reactie