Het Chinese EHang wil haar passagiersrondes inzetten om zware vrachten te vervoeren. Het bedrijf begon recent met het testen van deze methode in Taizhou, gelegen in het oosten van China.

Groen licht

EHang werkt aan inzetten van passagiersdrones om zware luchtvracht te leveren nadat het groen licht heeft gekregen van de Civil Aviation Administration of China (CAAC). EHang zal het concept uitwerken tot er voldoende gegevens zijn verzameld om te begrijpen of de drones op deze manier ingezet kunnen worden.

EHang 216

De EHang 216 wil men gebruiken om zware vracht tot 150 kilogram te vervoeren. Deze kan onder normale omstandigheden zo'n 21 minuten in de lucht blijven. Daarnaast zijn windsnelheden van tot ongeveer 70km per uur ook geen probleem. Het van oorsprong passagiersmodel heeft ingebouwde beveiliging waarbij veilig landen te alle tijden prioriteit heeft.


Hoop

EHang hoopt dat de goedkeuring van zijn logistieke dronesysteem de ontwikkeling van soortgelijke projecten over de hele wereld zal bevorderen en de basis legt voor toezichthouders om nauw met het bedrijf samen te werken om een "gecoördineerde, ondersteunende en duurzame regelgevingsomgeving" te introduceren.

Bron: EHang

0 Reacties

    Plaats een reactie