Verschillende drones zijn de lucht in gegaan om de enorme hoeveelheid overstromingen in Midland, Michigan vast te leggen, veroorzaakt door twee gebroken dammen als gevolg van de zware regenval van de afgelopen dagen. Duizenden bewoners moesten hun woning verlaten.

Gebroken dammen

De overstromingen ontstond nadat de Tittabawassee-rivier deze week grote hoeveelheden regen moest verwerken. Hierdoor raakte de opvangcapaciteit voor lokale dam al snel overbelast. De dam was niet meer in staat het water tegen te houden en brak, waardoor grote hoeveelheden water stroomafwaarts naar de Sanford-dam stroomden en deze brak ook. Ongeveer 10.000 mensen moesten hun huis verlaten.

Dronebeelden

Dronefotograaf Patman Droneography maakte een video waarin de enorme omvang van de overstroming te zien is. In sommige gebieden overstroomt het water de eerste verdieping van gebouwen en zelfs een brug is niet veilig. Het zijn spectaculaire, maar ook zeer treurige beelden van een enorme schadepost.

Ergste overstromingen

Gouverneur Gretchen Whitmer spreekt over de 'ergste overstromingen die ze de afgelopen 500 jaar heeft gezien'. Daar komt nog bovenop dat de staat zich ook nog in de coronacrisis bevindt. Ongeveer 10.000 mensen in Midland moesten hun woning verlaten nadat de twee dammen gebroken waren.

Bron: Patman Droneography

0 Reacties

    Plaats een reactie