Door de pandemie zijn In Singapore momenteel veel bedrijfspanden gesloten en daardoor kwetsbaar voor diefstal en inbraak. Om dat te voorkomen test de Singapore Police Force momenteel een systeem waarbij autonome drones de panden bewaken.

Autonome bewaking

De Singapore Police Force (SPF) test momenteel een autonoom bewakingssysteem waarin drones de hoofdrol spelen. Door de pandemie zijn veel bedrijfspanden dicht en dat maakt ze kwetsbaar voor diefstal en inbraak. Drones die rondvliegen om de boel in de gaten te houden, bieden mogelijk uitkomst.

Drones

De drones kunnen 30 minuten vliegen met een straal van een paar honderd meter en zijn uitgerust met high-definition zoomcamera's die in realtime op afstand kunnen worden bekeken via een tablet. De drones zijn 1.79 breed en wegen ruim 10 kilo. Men gaat ze eerst testen in het industriële gebied van West-Singapore, maar in de toekomst wil men de plannen mogelijk zelfs uitbreiden naar woonwijken.

Drones bewaken verlaten bedrijfspanden in Singapore

Proef

De drones maken deel uit van een proef uitgevoerd door het Home Team Science and Technology Agency (HTX) Robotics om technische gegevens te verzamelen over het vliegen door stedelijke gebieden. Dit moet eerst goed gaan voordat ze het programma verder kunnen uitbouwen. De proefvluchten zijn vanaf eind april bezig.

Bron: Straits Times

Foto: Lim Yaohui via Straits Times

0 Reacties

    Plaats een reactie