Een drone die uit een vliegende helikopter wordt gelanceerd, lijkt wel science-fiction. Toch is het nu mogelijk, want het Amerikaanse leger voerde deze proef met succes uit. De drone lanceert daarbij dermate snel, dat de helikopter hem niet inhaalt.

Drone-lancering

Het Amerikaanse leger heeft tijdens een testoperatie met succes een spionagedrone uit een UH-60 Black Hawk-helikopter gelanceerd. De demo vond begin maart plaats op Yuma Proving Ground, Arizona en is onlangs onlangs openbaar gemaakt.

ALTIUS-drone

Het gaat daarbij om de ALTIUS drone. Een flinke afkorting, die staat voor Area Launched Tube Integrated Unmanned System). De drone kan worden gelanceerd terwijl de Black Hawk-helikopter voorwaarts vliegt. De drone lanceert dermate snel dat de helikopter hem niet in kan halen, wat problematisch zou zijn.

Amerikaanse leger lanceert spionagedrone uit vliegende helikopter

Verkenningen

De ALTIUS-drone is vooral bedoeld voor verkenningen. Deze kan in realtime informatie vastleggen. Daarbij kan men er voor kiezen of men een vliegroute programmeert, of dat een piloot zelf op afstand de drone bestuurd. Na voltooiing van zijn missie kan de drone dan op elk relatief vlak oppervlak landen.

Bron: Army.mil

0 Reacties

    Plaats een reactie