Zipline bezorgt al sinds 2016 medicijnen en andere belangrijke middelen per drone in Afrika en dat is een groot succes. Recent deed men de eerste drone-levering van COVID-19 medische testmonsters.

Leveringen

De operaties vonden plaats in de West-Afrikaanse natie Ghana. Vier Zipline-vluchten leverden 51 voltooide COVID-19-tests af van landelijke locaties naar het Noguchi Memorial Institute for Medical Research in de hoofdstad Accra voor verwerking. Deze levering duurde minder dan een uur. Per vrachtwagen had dat meerdere dagen kunnen duren.

Drones

Zipline drones zijn kleine vliegtuigjes, in plaats van quadcopters. Vliegen door middel van vleugels is veel energiezuiniger, waardoor Zipline's drones verder kunnen reizen dan reguliere drones. Nadeel is dat ze niet verticaal kunnen opstijgen of op vaste hoogte kunnen blijven zweven. De ladingen worden daardoor per parachute gedropt, met oog voor de nauwkeurigheid.

Zipline-drones bezorgen COVID-19-testen in Ghana

Zipline

Het bedrijf begon in 2016 in Rwanda en leverde bloed en andere medische benodigdheden aan landelijke klinieken. In 2019 is het uitgebreid naar Ghana om vergelijkbare services te bieden. In totaal heeft men al 35.000 bezorgingen van cruciale middelen uitgevoerd.. In september kondigde Zipline plannen aan om uit te breiden naar India, maar mogelijk is dat nu vertraagd door het virus.

Bron: CBNC

0 Reacties

    Plaats een reactie