Parrot timmert hard aan de weg om in het zakelijke dronecircuit een belangrijke speler te worden. Nadat men al eerder microdrones mocht gaan maken voor het Zwitserse leger, laat het Franse bedrijf nu weten dat men de laatste fase in gaat voor het bouwen van een drone voor het Amerikaanse leger.

Drone bouwen

Recent maakte de Franse dronebouwer Parrot via een persbericht bekend dat men een nieuwe mijlpaal heeft bereikt in het Short Range Reconnaissance-droneprogramma van het Amerikaanse leger. Parrot zit momenteel in de laatste fase van het programma, waarbij men een drone aan het ontwerpen is voor het leger voor korte afstands-missies.

Prototype drone

In April 2019 werd Parrot gekozen door de VS om een prototype drone te gaan bouwen voor verkenningen op korte afstand. Aan het einde van dat jaar was het ontwerp voltooid en sindsdien heeft men meerdere succesvolle testvluchten georganiseerd, waardoor de drone nu in productie gaat/ Van de drone zelf zijn er voor zover wij weten helaas nog geen beelden of andere details vrijgegeven.

Parrot bouwt prototype drone voor het Amerikaanse leger

Samenwerking

Parrot werkt samen met NEOTech, een fabrikant in de lucht- en ruimtevaart- en defensie-industrie, om de in de Verenigde Staten gevestigde toeleveringsketen af te ronden. De drones zouden in juli 2020 klaar moeten zijn voor gebruik voor de Defense Innovation Unit van het Amerikaanse leger.

Bron: Parrot

0 Reacties

    Plaats een reactie