De effecten van het coronavirus zijn in alle sectoren voelbaar en de drone-sector is daar geen uitzondering op. Recent meldden verschillende Duitse bronnen dat de Europese drone-regelgeving -die gepland was voor de zomer van dit jaar- uitgesteld is naar minimaal het begin van 2021.

Uitstel

Verschillende Duitse bronnen melden dat de Europese implentatie van droneregelgeving is uitgesteld. Oorspronkelijk stond deze gepland voor de zomermaanden, maar het coronavirus gooit roet in het eten van de regelmakers. Ook Nederland bereidde zich voor op de regelgeving, maar de invoering hiervan is nu met minimaal zes maanden vertraagd.

Aanleiding

De aanleiding voor het uitstel is de mondiale crisis waarin we ons bevinden dankzij het coronavirus. Een aantal lidstaten van de Europese Unie hebben al eerder om uitstel gevraagd, omdat ze hun zaken niet op orde hadden. Nederland was niet één van die landen, maar nu wordt de wetgeving dus ook in Nederland uitgesteld.

Invoering Europese drone-regels uitgesteld naar 2021

Nieuwe datum

De voorlopige nieuwe datum staat op 1 januari 2021. Dit is vooralsnog een streefdatum waar geen rechten aan ontleend kunnen worden.Voor Nederlandse drone piloten betekent dit dat er voorlopig nog geen verplichte registratie voor drones van meer dan 250 gram aan de orde is.

Bron: Bundesverband Copter Piloten

0 Reacties

    Plaats een reactie