Het Chinese autobedrijf Geely kondigde recent aan dat het nieuwe online leveringen zal voltooien met bezorgingsdrones om ervoor te zorgen dat mens-tot-mens contact wordt vermeden. Nieuwe eigenaren kunnen hun autosleutels ontvangen via een bezorgdrone die ze voor de deur neer legt.

ICON

Geely levert zijn nieuwste ICON-model van auto's met drones. De auto's worden besproeid met een desinfectiemiddel op de achterkant van een vrachtwagen en bij de klant afgeleverd. Vervolgens wordt een drone met bijgevoegde sleutels opgestuurd en rechtstreeks naar de klant gevlogen. Geely benadrukt dat de methode volledig contactloos is en daardoor zeer efficiënt in deze tijden.

DJI

Voor het leveren van de autosleutels lijkt op de videobeelden een drone van DJI te worden gebruikt. Mogelijk gaat het om een Mavic-model. De drone wordt bestuurd door een medewerker van Geely die normaliter de sleutel persoonlijk zou komen brengen. In deze coronatijden is de keuze voor een drone begrijpelijk.

Geely

Geely is één van de grootste autofabrikanten ter wereld. Het bedrijf is enkel in China al goed voor 1,5 miljoen verkochte auto’s per jaar. Door een overname van Volvo en Lotus bouwt het bedrijf ook wereldwijd aan de weg. Het contactloze bezorgen is voor nu echter exclusief voor China.

Bron: Geely

0 Reacties

    Plaats een reactie