Volgens een nieuwsbrief die wordt verzonden door de Civil Aviation Safety Authority (CASA), zullen drone-registraties en accreditatie binnenkort in Australië worden geïntroduceerd. Om met een drone van meer dan 250 gram te vliegen, dient men dan een registratie en een kennistest te voltooien.

Registratieplicht

De Australische Civil Aviation Safety Authority (CASA) kondigde recent aan dat droneregistratie en accreditatie binnenkort een vereiste zal worden om met een drone te vliegen. Eerder daarmee treedt men in de voetsporen van onder andere de Europese Unie. Ook in Australië word het maximum gewicht om zonder certificaat een drone te vliegen tenminste niet hoger dan 250 gram.

myCASA

Drones die meer wegen dan de limiet van 250 gram, moeten worden geregistreerd op myCASA. Met verschillende gegevens, zoals serienummer, merk en model. De piloot moet daarnaast minimaal 16 jaar oud zijn en een luchtvaartreferentienummer (ARN) hebben. De registratie dient elke 12 maanden vernieuwd te worden.

Australië geeft update over verplichte droneregistratie

Kennistest

Naast het registeren van de drone, moeten Australiërs ook bewijzen dat ze beschikken over een zekere basiskennis. Daarvoor is er een korte video ontworpen, die afgesloten wordt met een quiz. Wanneer men voldoende punten op de quiz behaald en de registratie in orde is, dan ontvangt men pas het certificaat.

Prijs

De exacte prijs voor registratie is op dit moment onbekend. Deze registratie moet elke 12 maanden worden vernieuwd. De registratie zou eerder verplicht worden vanaf 1 april 2020, maar door de huidige situatie in de wereld is dit nu voorlopig uitgesteld naar 30 september 2020.

Bron: CASA

0 Reacties

    Plaats een reactie