Drones en hulpverlening gaan al jaren goed samen. Impossible Aerospace wil dit nu verder professionaliseren door Amerikaanse steden een compleet drone-systeem aan te bieden. De drones staan stand-by op daken en kunnen binnen een mum van tijd op de locatie van een ongeval zijn om informatie te verzamelen.

Air Support

Impossible Aerospace lanceert een nieuw product gericht op hulpverleners: Air Support. Met met behulp van een vloot van Impossible US-1 drones op de daken van verschillende gebouwen wil men de zogenaamde first responders ondersteunen: politie, brandweer en ambulance's. Air Support stelt steden in staat om tien keer sneller op noodsituaties te reageren en zorgt ervoor dat cruciale informatie hulpverleners bereikt voordat ze ter plaatse komen, aldus de fabrikant.

Drones

Het Air Support-programma van Impossible Aerospace maakt gebruik van een drones die op verschillende daken staan en worden ingezet zodra er zich een noodgeval voordoet. De drones zullen in de meeste situaties sneller ter plaatse kunnen komen dan first-responders op de grond en in de lucht, waardoor ze nuttige informatie aan hen kunnen geven en zelfs kunnen fungeren als afschrikmiddel voor een lopende misdaad.


Impossible US-1 drone

De Impossible US-1-drone heeft een vliegtijd van 78 minuten tijdens het vliegen met een standaard payload en een maximale snelheid van 45 kilometer per uur. De drone is uitgerust met batterijtechnologie van Tesla en heeft batterijen langs de armen van de drone, het geheim achter de lange vliegtijd. De afstandsbediening is uitgerust met een Samsung Tab S5E-tablet en een HDMI-uitgang zodat andere first responders de door de drone gemaakte opnames kunnen bekijken.

0 Reacties

    Plaats een reactie