Skiën buiten de piste is altijd een risico en recent raakte een oude man op deze wijze onder een lawine bedolven. Gelukkig kon de man door middel van een drone opgespoord worden.

Lawine

Een oudere man kwam tijden het skiën onder een lawine terecht. Met behulp van een drone werd de man gelokaliseerd, waarna de bergredding hem uit zijn benarde positie bevrijdde. De man was 70 jaar oud en besloot die dag om buiten de piste te gaan skiën.

Dronevlucht

De bergreddingsdienst voerde nadat zij te horen kregen van het ongeval direct een verkennende dronevlucht uit. Na de verkenning werd een tweede vlucht georganiseerd om het slachtoffer te vinden. De man werd uiteindelijk gevonden en bevrijd. Daarna werd hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Drone assisteert met redden lawineslachtoffer

Ongeval

Het ongeval gebeurde op een hoogte van 2000 meter in de sector de la Masse, bij Les Menuires in Frankrijk. De man raakte niet volledig bedolven onder lawine en had daarmee erg veel geluk. Een skiër die het ongeval zag gebeuren, schakelde de lokale bergredding in. De man is in leven en verblijft momenteel in het ziekenhuis met een gebroken rib.

Bron: Skiiinformatie.nl

0 Reacties

    Plaats een reactie